Pikantní utopenci s kečupem

Pikantní utopenci s kečupem
  • Čas přípravy
    25 minut
  • Doba vaření
    5 minunt
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    30 minut

Tradiční utopenci patří mezi oblíbenou pochoutku téměř v každé rodině a seženete je zaručeně v každé vesnické hospůdce. Jejich uleželá a nakyslá chuť spolu se špekáčky a cibulí je vynikající. My máme mnohem raději variantu pikantních utopenců s kečupem a tak si je připravujeme pravidelně doma.

Pikantní utopenci s kečupem Vás mile překvapí svým pikantním nálevem, ve kterém používáme kečup, hořčici, worcester, chilli omáčku a další. Nejdůležitější při přípravě utopenců je uležení. Než se do utopenců pustíte, chtělo by je nechat odležet alespoň 10 dní.

Suroviny – Pikantní utopenci s kečupem

  • Špekáčky nebo libové párky
  • Cibule
  • Kečup
  • Ocet
  • Olej
  • Plnotučná hořčice
  • Worcesterová omáčka
  • Chilli omáčka
  • Voda
  • Sůl a pepř
  • Bobkový list
  • Nové koření

Postup přípravy – Pikantní utopenci s kečupem

  • Nejprve si připravíme nálev, ve kterém budeme utopence skladovat. Vezmeme si větší hrnec a smícháme vodu s octem, olejem, worcesterovou omáčkou a hořčicí. Poté přidáme bobkový list, mletý pepř, kuličky nového koření, sůl a povaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.
  • Dále do připraveného nálevu přidáme kečup, chilli omáčku dle chuti a promícháme.
  • Cibuli oloupeme, nakrájíme na polovinu a poté na slabé plátky.
  • Libové párky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jestliže použijete špekáčky, tak ty oloupejte a také nakrájejte na kolečka.
  • Do sklenice střídavě vrstvíme libové párky nakrájené na kolečka s cibulí a nakonec zalijeme nálevem.
  • Hotové utopence dáme do studena uležet na 10 dní a poté podáváme s čerstvým chlebem.

TIP:

  • Spolu s cibulí můžete použít na plátky nakrájený česnek.
  • Pokud chcete mít utopence opravdu pikantní, můžete do sklenice přidat chilli papričky.

Vyzkoušejte také:

Ingredients

Pikantní utopenci s kečupem

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.