-
Čas přípravy25 minut
-
Doba vaření5 minunt
-
Porce6
-
Celkový čas30 minut
Tradiční utopenci patří mezi oblíbenou pochoutku téměř v každé rodině a seženete je zaručeně v každé vesnické hospůdce. Jejich uleželá a nakyslá chuť spolu se špekáčky a cibulí je vynikající. My máme mnohem raději variantu pikantních utopenců s kečupem a tak si je připravujeme pravidelně doma.
Pikantní utopenci s kečupem Vás mile překvapí svým pikantním nálevem, ve kterém používáme kečup, hořčici, worcester, chilli omáčku a další. Nejdůležitější při přípravě utopenců je uležení. Než se do utopenců pustíte, chtělo by je nechat odležet alespoň 10 dní.
Suroviny – Pikantní utopenci s kečupem
- Špekáčky nebo libové párky
- Cibule
- Kečup
- Ocet
- Olej
- Plnotučná hořčice
- Worcesterová omáčka
- Chilli omáčka
- Voda
- Sůl a pepř
- Bobkový list
- Nové koření
Postup přípravy – Pikantní utopenci s kečupem
- Nejprve si připravíme nálev, ve kterém budeme utopence skladovat. Vezmeme si větší hrnec a smícháme vodu s octem, olejem, worcesterovou omáčkou a hořčicí. Poté přidáme bobkový list, mletý pepř, kuličky nového koření, sůl a povaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.
- Dále do připraveného nálevu přidáme kečup, chilli omáčku dle chuti a promícháme.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na polovinu a poté na slabé plátky.
- Libové párky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jestliže použijete špekáčky, tak ty oloupejte a také nakrájejte na kolečka.
- Do sklenice střídavě vrstvíme libové párky nakrájené na kolečka s cibulí a nakonec zalijeme nálevem.
- Hotové utopence dáme do studena uležet na 10 dní a poté podáváme s čerstvým chlebem.
TIP:
- Spolu s cibulí můžete použít na plátky nakrájený česnek.
- Pokud chcete mít utopence opravdu pikantní, můžete do sklenice přidat chilli papričky.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Pikantní utopenci s kečupem
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review